تفاوت سوئیچ ۱۰۰ با ۱۰۰۰

ساخت وبلاگ

تفاوت سوئیچ ۱۰۰ با ۱۰۰۰

بدون شک هر فردی که سر و کارش با شبکه های کامپیوتری باشد نام انواع سوئیچ شبکه را شنیده و به این نکته آگاه باشید که سوئیچ های شبکه ۱۰۰ با ۱۰۰۰ چه تفاوتی با یکدیگر دارند. اما افرادی که به تازگی وارد این حوزه می شوند مطمئناً سوال های زیادی ذهنشان را درگیر خواهد کرد که یکی از مهم ترین آن ها تفاوت سوئیچ های با سرعت ۱۰۰ یا سرعت ۱۰۰۰ است.

به همین دلیل ما می خواهیم در ادامه مطلب درباره تفاوت سوئیچ های ۱۰۰ با ۱۰۰۰ توضیح دهیم. در واقع، عوامل متفاوتی منجر به ایجاد تنوع در سوئیچ های شبکه می شوند که از جمله آن ها می توانیم به، تعداد پورت، قابلیت POE، به لحاظ فیزیکی و محل قرار گیری و … اشاره کنیم.

یکی از فاکتورهایی که بر تنوع این ابزار، تاثیر خواهد گذاشت سرعت انتقال سوئیچ است؛ به این صورت که هر سوئیچ دارای یک سرعت انتقال اطلاعات به خصوص خود است. به عبارتی دیگر، سرعت انتقال داده های مختلف، یکی از مهم ترین عوامل به وجود آوردن گروه های مختلف سوئیچ است.

سوئیچ شبکه چیست

سوئیچ شبکه یکی از مهم ترین ابزارهای شبکه به حساب می آید که با استفاده از آن می توان دستگاه های مختلف را اعم از پرینتر، کامپیوتر، اسکنر و … را به هم متصل کرد. کاربرد مهم این ابزارها باعث شده تا به یکی از تجهیزات اصلی سیستم سانترال تبدیل شوند.

سوئیچ شبکه یک سخت افزار کوچک است که نحوه عملکرد دستگاه های پیشرفته ای مثل سانترال را بسیار راحت کرده است. این قطعه، با مسیریابی خود باعث می شود تا داده ها و اطلاعات به دریافت کننده، ارسال شوند. البته سرعت ارسال داده ها و اطلاعات مختلف به نوع سوئیچ و حجم اطلاعات آن ها بستگی دارند. این ویژگی منجر شده که در حال حاضر، سرعت انتقال داده ها در سوئیچ ها متفاوت باشد. از این رو اگر شما قصد خرید سوئیچ را برای شبکه ی خود دشته باشید باید سعی کنید از ابتدا اطلاعات خودتان را در مورد انواع سوئیچ شبکه افزایش دهید و این را بدانید که تفاوت سوئیچ ۱۰۰ با ۱۰۰۰ در چیست.

سرعت انتقال داده در انواع سوئیچ

همان طور که اشاره کردیم یکی از مهم ترین عوامل تقسیم بندی سوئیچ های شبکه، سرعت انتقال اطلاعات است. به این صورت که هر کدام از سوئیچ های شبکه از سرعت انتقال به خصوصی برخوردار هستند. این سرعت، در واقع نشان دهنده حجم اطلاعاتی است که هر سوئیچ شبکه می تواند آن را در شبکه، منتقل کند.

با توجه به این مسئله، سوئیچ های شبکه به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از،

سوئیچ ۱۰۰/۱۰

سوئیچ های ۱۰۰ یا همان ۱۰۰/۱۰ مگابیت بر ثانیه، سوئیچ هایی هستند که می توانند داده ها و اطلاعات با حجم تقریباً کم را در شبکه های کوچک و یا خانگی منتقل کنند. بالعکس، سوئیچ های ۱۰۰۰ مگابیتی سوئیچ هایی هستند که اطلاعات با حجم زیاد را منتقل می کنند.

سوئیچ های ۱۰۰۰/۱۰۰/۱۰

به همین دلیل، علاوه بر شبکه های کوچک این موارد در شبکه های بزرگ هم قابل استفاده است. البته در اکثریت موارد، از سوئیچ های ۱۰۰۰ مگابیتی در شبکه های بزرگ و بسیار استفاده می شود. این عامل در واقع، یکی از مهم ترین تفاوت های سوئیچ ۱۰۰ با ۱۰۰۰ مگابیتی است.

سوئیچ های ۱۰G

سوئیچ های ۱۰ گیگابیتی نیز در دسته پر سرعت ترین سوئیچ های حال حاضر دنیا قرار می گیرند. به همین دلیل به آن ها سوئیچ های پرسرعت گفته می شود. از این نوع سوئیچ ها، در صنایع و سازمان های بزرگ که مصارف بسیار زیادی دارند استفاده می شود. به عبارتی دیگر در سازمان هایی که حجم داده ها بسیار زیاد است و یا سرعت انتقال آن ها بسیار مهم است استفاده از سوئیچ ۱۰ گیگابیتی بهترین گزینه پیش رویشان خواهد بود.

آیا هر سوئیچی دارای یک سرعت است

خیر سوئیچ های شبکه به هیچ عنوان سرعت یکسانی ندارند و به همین دلیل پیش از خرید هر یک از سوئیچ های شبکه باید به جزئی ترین اطلاعات آن دقت کنید. اگر به اطلاعات جزئی در خصوص انواع سوئیچ های شبکه نیاز دارید وارد سایت نت یک شوید و با درخواست کمک از کارشناسان مشکلات خود را برطرف کنید.

البته باید به این نکته مهم اشاره کنیم که بعضی از سوئیچ های شبکه از تکنولوژی Multi gigabit استفاده می کنند. این تکنولوژی باعث می شود این سوئیچ های شبکه سرعتی بالای ۱ گیگابیت داشته باشند و آن ها بر روی کابل های ۶/۵e ارائه می شوند.

سوئیچ چیست؟

در واقع برای اتصال Node ها در شبکه ها به هم، از دستگاه هایی مانند هاب و سوییچ و روتر و … استفاده می‌شود. این اتصال در واقع امکان جا به جایی اطلاعات بین دستگاه های متنوع را در شبکه فراهم می کنند. سوئیچ شبکه یکی از تجهیزات اکتیو شبکه به حساب می آید که در عین شباهت به هاب (hub)، بسیار هوشمندتر از آن شناخته می شود. بر اساس مدل OSI سوئیچ های شبکه معمولا در لایه دو یا لایه Data Link فعالیت می کنند و وظیفه این سخت افزارها در واقع، انتقال بسته های دیتا با استفاده از یک دستگاه به جای دستگاه دیگر با استفاده از شبکه و با توجه به آدرس سخت افزاری یا Mac addresses است.

همانطور که گفتیم سوئیچ معمولا در لایه دوم مدل OSI و با پروتکل اترنت فعالیت می کند؛ اما سوئیچ هایی وجود دارند که مسیریابی و وظایف لایه سه را هم انجام خواهند داد. سوئیچ های شبکه ای وجود دارند که به صورت ماژول نرم افزاری در تکنولوژی‌های مجازی سازی مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما سوییچ های سخت افزاری با چند پورت اترنت از ملزومات تمام شبکه ها به حساب می آیند.

وظیفه سوییچ چیست

در نهایت باید فعالیت سوییچ شبکه را بررسی کنیم. اطلاعاتی در شبکه به صورت بسته داده و فریم جا به جا خواهد شد و هر یک از فریم ها شامل اطلاعاتی مانند آدرس مبدا و آدرس مقصد هستند. سوئیچ های شبکه با توجه به مک آدرس MAC Address موجود در بخش مقصد در فریم، پورت مقصد را تشخیص می‌ دهند و بسته ها را به همان پورت ارسال می کنند.

باید بگوییم که مک آدرس هر دستگاهی به صورت منحصر به فرد است و در واقع مختص به همان دستگاه است. پس سوئیچ شبکه با به همراه داشتن مک آدرس مقصد، داده ها را به صاحب یا مقصد آن ارسال می کند، از طرفی باید به این موضوع اشاره کنیم که این مک آدرس ها را در جدولی به نام جدول مک آدرس ذخیره خواهند کرد.

https://netyek.net/product-category/%d8%b3%d9%88%d8%a6%db%8c%da%86/cisco-switch/

برای مطالعه...
ما را در سایت برای مطالعه دنبال می کنید

برچسب : سوئیچ شبکه,سوئیچ سیسکو, نویسنده : سارا عسکری zamanalefba بازدید : 94 تاريخ : يکشنبه 21 اسفند 1401 ساعت: 13:02